Общината призова за масово почистване пред Великден

Разпределени на групи, служителите, ангажирани с чистотата, почистват тези дни улиците от пясък и отпадъци. Събраният боклук се извозва от работници на Регионалния център за управление на отпадъците /новото депо/.
От Общината призоваха гражданите да се включат също активно, като почистят своите дворове, терените около домовете си и пространствата около жилищните блокове. В кампанията е желателно да участват и фирми и институции, още повече, че учениците са възпрепятствани този път заради изнъредното положение да вземат участие.
За извозването на по-големи количества отпадъци може да се подава заявка на тел. 0886 72 72 96, както и на имейла на Община Самоков /samokov@samokov.bg/ или на отдел „Екология” /ekolog_samokov@abv.bg/. На същите телефон и имейли могат да се подават и сигнали за нерегламентирано струпване на отпадъци.
Масовото пролетно почистване преди Великден е традиция. От друга страна личната ангажираност гарантира след това и опазването на обществените пространства.
От Общината казаха още, че е желателно отпадъците да се събират в чували, които да се поставят до контейнерите или на друго удобно за извозване място. За строителните отпадъци от дребни ремонти също могат да се подават сигнали на телефона на отдел „Екология”. Служители на Общината кастрят сухи и опасни клони, като полученият зелен отпадък се смила от дробилка и се оползотворява. Ако граждани решат да кастрят клони, също трябва да уведомят местната администрация.
След почистването улиците в целия град ще бъдат измити.
Пролетно почистване се организира и в селата. 

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*