ОУ „Св. св. Кирил и Методий” посрещна учебната година с нов директор – Диана Карабожилова /СНИМКИ/

Повече снимки може да видите тук: https://web.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=2275650049131598

Новата учебна година в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” бе открита с тържество в двора на училището. Голямата новост тук бе назначаването на учителката по география Диана Карабожилова за временно изпълняваща длъжността директор. До рокадата се стигна след като досегашният шеф Георги Панев бе утвърден на длъжност „старши експерт по организация на средното образование” в отдел „Организационно.методическа дейност и контрол” към Регионалното управление на образованието в Софийска област.
„Нека да бъдем единни, защото така можем да постигнем много повече”, обърна се към ученици, учители и родители за първи път в новата си роля Диана Карабожилова. Тя награди и второкласника Иван Алексов за спечеления от него бронзов медал от международното математическо състезание „Математика без граници”. „Помагайте ни, защото вашите деца са и наши деца”, обърна се в заключение към родителите г-жа Карабожилова.
Георги Панев също поздрави присъстващите, този път от името на РУО, като подчерта, че този ден е най-вълнуващ и важен за първокласниците. „В Софийска област има 2044 ученици в първи клас, които са разпределени в 97 училища в 22-те общини в областта”, обобщи Г. Панев.
Дългогодишният председател на училищното настоятелство Благовест Гамалов пък пожела на новото ръководство да продължи начертания път.


Младата майка Деница Караджинова сподели от името на родителите на първокласници, че те посрещат този ден с „радост, трепет, надежда, но и с малко притеснения” и пожела на всички успешна нова учебна година.
Гл. експерт „Образование” в Общината Снежана Дамянова прочете поздравителен адрес от името на кмета Владимир Георгиев и председателя на Общинския съвет Силвия Стойчева, а учителката Мария Галчева – от народния представител Валентин Милушев.
Иначе тържеството по-рано бе открито от мажоретния състав и с изнасяне на училищното знаме. Впоследствие пък присъстващите бяха поздравени с кратка литературно-музикална програма, включително и от първолаците Кристиян Вуков и Сияна Петрова. Голямо вълнение сред децата предизвика и пускането във въздуха на десетки балони с цветовете на националния трибагреник.
Архиерейският наместник протоиерей Михаил Колев отслужи водосвет за една успешна нова учебна година и поръси за здраве присъстващите, сред които бе и зам.-кметът Сия Шехтанова.
Накрая с бодра крачка и усмивка на лице учениците се отправиха към класните си стаи.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*