„Рилски спортист” не пожали „Германея” и влетя в първата половина на класирането в Трета лига

Снимка: Ивайло Андреев

Четвърта победа в деветия кръг на Югозападната Трета лига постигна „Рилски спортист”. Самоковци надвиха с 2:0 съседите от „Германея” /Сапарева баня/ на 29 септември и се настаниха временно на 7-ото място в класирането с актив от 14 точки. Така „оранжевите” изпревариха сапаревобанци, които останаха на една позиция и на една точка зад тях.
Домакините не изневериха на стила си и действаха много задружно по терена, като в предни позиции разчитаха на далечни подавания към тарана Костадин Аджов. Той успя на два пъти да се измъкне от опеката на противниковите защитници, но ударите му бяха спасени от вратаря на гостите. Все пак на третия път, както се казва, стомната се чупи. Крилото Доменик Аврамов проби през двама защитници от ляво и центрира прострелно в наказателното поле на „Германея”, където Аджов с елегантно докосване прати топката в мрежата за 1:0.
Още по-красиво бе второто попадение за „Рилски” в 54-ата мин. Тогава Виктор Колев прати топката дълбоко в противниковото поле, където Ивайло Захариев я чукна с глава към Тихомир Крумов, който и в тази среща действаше като дясно крило. Тишо се пребори за владението на коженото кълбо с двама играчи на „Германея” и центрира фино към Доменик Аврамов, за когото не бе трудно да намери очертанията на вратата с глава – 2:0. Това бе втори гол за Домо в мача, като първият не бе зачетен заради засада.
До края на двубоя домакините можеха да стигнат и до по-изразителен успех, но пропуски направиха Захариев, Аджов и резервата Кольо Чахов. Гостите от Сапарева баня пък имаха само един точен удар по посока на вратата на Стилиян Бонев. Заслуга за това имаше и организираната игра на самоковци в защита – това бе пети двубой от началото на кампанията, в който те не допуснаха гол във вратата си.
„Рилски спортист”: Бонев, Янков, Ив. Иванов, Колев, Рогозански, Крумов /Шопов/, Ал. Иванов /Михайлов/, Манолов, Захариев, Аврамов /Чахов/, Аджов.
В следващия кръг „Рилски спортист” ще има още по-тежка задача – да се справи със съпротивата на четвъртия в класирането „Сливнишки герой”. Мачът в Сливница ще се играе на 14 октомври, неделя, от 16 ч.

Югозападна Трета лига, 9 кръг
„Чавдар” /Етрополе/ – „Балкан” /Ботевград/ – 2:0
„Надежда” /Доброславци/ – „Ботев” /Ихтиман/ – 3:2
„Велбъжд” /Кюстендил/ – „Банско” – 0:3
„Оборище” /Панагюрище/ – „Хебър” /Пазарджик/ – 1:0
„Вихрен” /Сандански/ – „Септември” /Симитли/ – 2:0
„Марек” /Дупница/ – „Сливнишки герой” /Сливница/ – 0:1
„Рилски спортист” /Самоков/ – „Германея” /Сапарева баня/ – 2:0
„Пирин” /Разлог/ – „Миньор” /Перник/ – 2:2
„Беласица” /Петрич/ – „Спортист” /Своге/ – 3:1

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*