Стоичков предизвика фурор в Самоков

Няколко часа продължи посещението на футболната легенда Христо Стоичков в града ни на 16 февруари. Той бе приет от кмета Ангел Джоргов, а по-късно има вълнуваща среща в зала „Арена Самоков“ с местните любители на най-популярната игра.
Самоковецът Радослав Христов и лидерът на фенклуба от „Сектор „Г“ на ЦСКА Иван Велчев-Кюстендилеца подариха на големия футболист икона и картина. Носителят на „Златната топка“ пък ги зарадва с нейно копие, а не забрави да поздрави и баскетболистките на „Рилски спортист“, спечелили тези дни за първи път Купата на България.
Гостът бе поздравен отново и от кмета Джоргов, който му връчи и символичния ключ на Самоков. Впоследствие градоначалникът, известен и с футболните си умения и пристрастия, влезе в обичайната си роля на вратар, но не успя да отрази мощния удар с левачката на незабравимата осмица.
Стоичков бе приветстван и от своя съотборник и най-добър футболист на Самоков за всички времена Ивайло Йорданов. Сред многобройните фенове пък бяха и най-младите надежди на самоковските футболни тимове.

Много дълго време звездата раздаваше автографи върху своята книга (в съавторство с журналиста Владимир Памуков) „Историята – Христо Стоичков“. Всички си припомниха как преди три десетилетия в онова лудо американско лято българските футболисти, предвождани от Стоичков, станаха четвърти на планетата.
Посещението на Камата в града ни бе организирано от самоковския фенклуб на ЦСКА с председател Васил Занев (Заги) и със съдействието на Радослав Христов.
Известно е, че двамата бяха организатори преди около година и на незабравимото гостуване на бившия вратар на ЦСКА и националния отбор Георги Велинов в Самоков.

Можете да харесате