Футболистът Теодор Тотев осъществи престижен трансфер от школата на Димчо Маринов в „Лудогорец”

15-годишният самоковец Теодор Тотев премина от школата на Димчо Маринов „Рилски спортист-Самоков” в тима на „Лудогорец”. Престижният трансфер бе финализиран в края на миналата седмица, а от понеделник, 17 септември, светът за младежа сякаш вече не е същият – той живее в друг град, учи в ново училище, има нови съотборници и приятели…
„Сбъдна се една моя голяма мечта”, заяви Теди за „Приятел”. Той се надява очакванията му за сплотен колектив, за качествен и дисциплиниран тренировъчен процес да се оправдаят.
Въпреки очакваното развитие в школата на шампиона на България Тотев напуска досегашния си тим със смесени чувства.
„Играл съм с тези момчета през последните 9 години и ги чувствам като братя. Тъжно ми е, че трябва да се разделим, но спортът изисква жертви”, заключи философски Теодор. Той благодари специално на доскорошния си наставник Димчо Маринов. Даровитият млад футболист се изказа ласкаво за бившия капитан на „Рилски спортист”, като заяви, че дължи футболните си умения изцяло на него.
„Изпробвах различни активности като малък, но след като майка ми ме заведе при него, още от първия ден почувствах и разбрах, че това е моят спорт”, спомни си Тотев. Един от най-ярките му спомени с екипа на тима е отпреди няколко години, когато самоковци стигат финал на първенство в София, където се изправят срещу връстниците си от „Левски”. „Тогава нямаше кой да ни спре. Левскарите също не бяха по-силни от нас, но сякаш рухнахме психически и паднахме от името „Левски”, а не че те бяха нещо повече”, коментира Тотев.
Той мисли доста зряло за възрастта си. Сам изтъкна, че победите са сладки тогава, когато идват вследствие на добрата игра. Трите точки обаче не трябва да бъдат самоцел на играчите на неговата възраст. „Най-важното е да се научим как да играем правилно, да изпълняваме указанията на треньора и да се борим един за друг на терена. Психиката също играе голяма роля, защото ако не си устойчив психически, колкото и качества да имаш, няма как да се получат нещата”, размишлява русокосият нападател.
Теодор Тотев е направил впечатление с изявите си на последния турнир, в който участва с екипа на самоковския клуб – за купа „Южно Черно море” в Обзор и Бяла в края на август. Тогава той бе желан заедно с още двама съотборници и от тима на „Черно море”. До обрат по посока Разград обаче се стига след намесата на известния бивш нападател с над 100 гола в професионалните дивизии у нас и настоящ главен селекционер на детско-юношеската школа на „Лудогорец” Валентин Станчев.
„Теди е отборен играч. При него всичко е плод на много усилия и желание. Още от малък сякаш на челото си му пишеше, че ще стане футболист”, каза пък треньорът Димчо Маринов по адрес на своя доскорошен възпитаник.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*