Яна Василева или за любовта, която заразява

В празник на доброжелателността и позитивизма се превърна срещата с Яна Василева на 6 март в Младежкия дом. В навечерието на Международния ден на жената един млад творец сподели своите откровени размисли за творчеството и живота.
Яна е възпитаничка на гимназия „Константин Фотинов”. Завършила е „Социални дейности” и „Социална педагогика” в Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград, където и сега следва магистратура по психология. Преди години известно време е учила и „Танцов театър” в Нов български университет.
Автор е на четири книги – стихосбирките „Порив” /в рядко срещания стил хайку/ и „Стихове без име” и романите „Неизгубена/Ненамерена” и „Животът е жена”. Има публикации в пресата. Инструктор е по зумба танци и години наред е ръководила своя група в града ни. Владее английски и гръцки език. Омъжена е, има дъщеря.
Василева бе и 34-ият гост на ръководения от Латинка Щъркелова клуб „Събеседник по желание”, който е създаден към Младежкия дом преди девет години точно на 8 март.
„Писането и танците могат да вървят ръка за ръка”, категорична бе гостенката пред интервюиращия я Даниел Димитров. С мъжа си се запознали преди десетина години в един музикален клуб. „Беше любов от пръв поглед”, възкликна Яна. Според нея ключът за щастлив живот е в намирането на смисъл и в изразяването на спонтанна радост.
„Може да намираш смисъл в посвещаването на кариера или на семейството си, в развитието си, в някакъв друг вид дейност, но е много хубаво и да изживяваш емоция от всичко това, и да изпитваш удовлетворение от взаимоотношенията с хората, както и да имаш своите малки човешки радости”, изповяда се сякаш темпераментната и с разнородни интереси млада жена.
Много е важно, по думите й, и човек да не се отказва от мечтите си. Самата тя, както каза, обича много психологията, преди години по различни причини е учила друго, но ето, че сега е дошло времето и за тази толкова полезна и интересна наука.
Василева, която отскоро живее в Благоевград, бе поздравена от зам.-кмета Люба Кленова, която дори е била част от зумба групата й. „Яна обича това, което прави, съумява да го прави, да намира време и сили. Винаги е позитивна и умее да заразява с любов и да увлича хората”, добави Кленова.
Сърдечно приветствие към гостенката отправи и нейна колежка по писане – Райна Бакрачева. Л. Щъркелова пък й връчи с благодарност и благопожелания сувенир и букет.
От своя страна Я. Василева зарадва с цветя новата ръководителка на танцовия състав Diamond dance – Милена Будинова и всяко момиче от групата. Очите на всички тях, а и на някои от присъстващите в залата се навлажниха.
Самият състав откри и закри с динамичните си и ритмични изяви срещата, по време на която овации заслужиха и Кристиян – за сполучливата си имитация на Майкъл Джексън, и Николай Спасов за чудесния си брейк танц.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*